Materiale fra Søndre Birks Garderforenings til Garderbladet December 2020


 

Garderbladet december 2020

 

Åbent arrangement.

Høje Taastrup og Omegn, Gl. Roskilde og Søndre Birk kalder igen sammen til et fælles åbent arrangement og denne gang i selskab med Helge Milo. Helge Milo er sidste nulevende person, der har deltaget i Churchillklubben. Helge Milo vil fortælle om hans tid i ”klubben”, og hvorledes det var at være en del af den danske modstandsbevægelse.

Arrangementet finder sted i:

Koncertsalen, Taastrup Kulturcenter, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup, torsdag den 28. januar kl. 18:00-22:00.

Vi begynder som vanligt aftenen med fælles spisning, hvor der i år er arrangeret 3 stk. uspecificeret smørrebrød, kaffe og kage til en samlet pris af kr. 125,- Øvrig drikkelse for egen regning. Overskuddet går ubeskåret til Livgardens Fond.

Du har her muligheden for at invitere din ledsager med til en hyggelig og spændende aften. Dette arrangement er også åbent for andre foreningers medlemmer, så reserver dagen nu, for der lukkes for tilmelding, når vi er nået op på 90 tilmeldte deltagere.

Grundet Covid-19 situationen følger deltagerantallet de gældende restriktioner, hvorfor antallet kan ændre sig undervejs.

Tilmelding til en af formændene i de 3 foreninger: Høje Taastrup og Omegn ved Jon Nielsen på jon.nielsen@mail.dk eller tlf. 4021 0535. Gl. Roskilde ved Bjarne C. Jensen på bjarne.carl.jensen@gmail.com eller tlf. 6160 6549. Søndre Birk ved Carl Aage Lausten på cal@lausten.dk eller tlf. 4040 6452.

På gensyn i Taastrup.

Sidste tilmeldingsfrist er 14. januar 2021. Tilmeldingen er bindende og der betales ved ankomst på mødestedet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindeord. Vort æresmedlem 140440-maj-52 Oberstløjtnant S, W. Jørgensen er ikke mere. Ved S. W’s bortgang har Livgarden og De Danske Garderforeninger mistet en markant personlighed, der vidste hvad han ville, der aldrig talte i sløret eller tvetydigt sprog. Derfor var S. W. en højt værdsat og respekteret personlighed. S. W. var i 52 år et mangeårigt og trofast medlem i Søndre Birks Garderforening, hvor han i årene 1984-1991 var foreningens formand. S. W. gjorde det på sin måde. Den direkte tiltaleform skulle vi civile lige vende os til, men det gav også mange sjove timer, for S. W. var i besiddelse af megen humor, som mange af vor forenings medlemmer i dag stadig kan tænke tilbage på. Livgarden og DG var hans et og alt. De sidste par år gik det hastigt tilbage med S. W’s helbred, men hans skarpe hjerne fungerede til det sidste. Mindst 2 gange om måneden ringede han mig op for at få en melding. Vor forenings fane stod bårevagt og førte an, da S. W’s båre blev ført ud af kirken til tonerne af ” I did it my way”, smukt fremført af en trompetist fra Livgardens Musikkorps. 

Æret være S. W’s minde.

MAJ-70 Jens Crone

 

Vi nærmer os slutningen på dette kaotiske corona-år, der vendte op og ned på alles dagligdag og vores foreningsliv i Søndre Birks Garderforening. Tak for jeres tålmodighed og forståelse for alle aflysninger, flytninger og ændringer i arrangementerne. Hele bestyrelsen ønsker jer en glædelig og fredfyldt jul og et godt nytår, hvor vi forhåbentligt får en mere normal hverdag.

 

Feb. 71 Carl Aage Lausten