Materiale fra Søndre Birks Garderforenings til Garderbladet November 2022

 

Fugleskydning 3.9. kl. 9 mødte 19 glade gardere op på Greve Skytteforenings skydebane til foreningens fugleskydning nr. 83. Her stod bestyrelsen klar med kaffe og morgenmad med en lille morgenbitter til.

Det var første gang i Greve og der faldt mange positive bemærkninger om stedet. Så det er nok ikke sidste gang, idet forholdene da også er rigtige gode med velfungerende skytteforhold og gode opholdslokaler. Vejret var perfekt, humøret højt og Dannebrog vajede fra flagstangen.

Efter antrædning og besigtigelse af den flotte fugl, gik skydningen i gang. Skytterne havde det gode sigte med hjemmefra, idet fuglen var nedlagt allerede inden middag.

Herefter gik vi over i klubhuset, hvor Henrik og Karsten stod klar med den velfortjente frokost. Alle hyggede sig over maden og havde en fornøjelig stund med snak på kryds og tværs. Efter frokost blev spændingen udløst, idet årets skytter og de tilhørende lodtræknings-vindere blev kaldt op for at modtage rødvin og Garderportvin. Til sidst kunne Kronprins Jørn Magnussen modtage 3 fl. Rødvin og udnævne Henrik Graves Pedersen til årets Fuglekonge.Ekstraordinært blev John Bennetzen kaldt frem og overrakt 2 fl. Rødvin for hans store

arbejde med fremstilling af fuglen og stativ, transport på trailer og opstilling på banen. 

Flagdag Søndre Birk deltog hos Glostrup kommune med fanen og en gruppe gardere i markeringen af Danmarks flagdag den 5. september.
Dagen i år var speciel, idet der var afsløring af en smuk mindesten til ære for Danmarks udsendte og deres familier. Stenen er fint placeret lige ud for rådhuset.