Materiale fra Søndre Birks Garderforening til Garderbladet Marts 2024


Kommende arrangementer:
 

Generalforsamling fredag d. 22. marts 2024 kl. 18.30 i Glostruphallens Restaurant, hvor generalforsamlingen gennemføres iht. dagsorden. Sidste punkt er uddeling af jubilæumstegn. Der er udsendt personlig invitation til årets jubilarer. Efter generalforsamlingen har vi spisning kl. ca. 20.00. Inspireret af regentskiftet efter 52 år serverer vi en ”hof” middag, kold ærtesuppe toppet med stegte rejer, helstegt oksefilet m. råstegte kartofter, pastasalat og sauce bearnaise, hertil rødvin, øl/vand og et glas garderportvin til kaffen og den hjemmelavede lagkage. Prisen for alt dette er 52 kr.!

Alle medlemmer er velkomne, men vil du deltage i spisningen, skal du af hensyn til køkkenet tilmelde dig ved at indbetale 52 kr. til konto 9570-13519579 evt. på Mobilepay 4040 6452 senest den 16. marts. HUSK AT ANGIVE NAVN.

 

 

Afholdte arrangementer:

Regentskiftet 14.1.24

Søndre Birk deltog med fanen og 3 gl. gardere i faneborgen langs Holmens Kanal over for Christiansborg. En kold og spændende dag, hvor vi bestemt ikke var alene, langt over 400 faner deltog.

Se mere på www.sbg.dk

 

Spændende aften i Tåstrup                   

De 3 garderforeninger Høje-Taastrup og Omegn, Gl. Roskilde Amt og Søndre Birk afholdt 18.1.24 fælles vintermøde i Tåstrup Kulturcenter. 50 veloplagte deltagere hyggede sig med spisning, kaffe og snak på tværs af foreningerne. Vi havde besøg af chefen for Livgardens II bataljon, oberstløjtnant Henrik Schirrmacher, som gav os et interessant indblik i uddannelsen af nutidens gardere. En opgave som er udfordret på den korte tidsramme der er til rådighed og samtidig stiller store krav til garderne i dagens Danmark.

Se mere på www.sbg.dk